Marollenkapel

SGR Hageland Etappe 8: Vertrijk – Hoegaarden

Een overwegend verharde etappe in het Hageland van Vertrijk naar Hoegaarden. Er zitten echter prachtige wandelpaden in, vooral het omleidingspad langs de Jordaanbeek is de moeite. De Marollenkapel is prachtig gelegen en ideaal om even te pauzeren. De holle kasseiwegen ademen de Hagelandse sfeer uit. Alleen jammer van die lange en waarschijnlijk nutteloze omleiding in Hoegaarden.

Stolzembourg

GR 5 Etappe 33: Rodershausen – Stolzembourg

De GR 5 baant zich verder een weg door het dal van de Our. Vanaf Köhnenhof volg je de rivier vanop een afstand en moet je regelmatig het dal uitklimmen om nadien weer af te dalen. De hoogteverschillen zijn soms pittig en volgen elkaar snel op. Wandelstokken zijn zeker een meerwaarde op bepaalde stukken, al was het maar om het overgroeiende onkruid weg te doen. Het stuk tussen Obereisenbach en Untereisenbach is zwaar overgroeid, de passage daar kan moeilijk zijn. Geniet vooral van enkele prachtige uitzichten en de vele natuur.

IMG_20240713_120900

GR 5 Etappe 32: Kalborn – Rodershausen

De GR 5 trekt verder Luxemburg in en volgt trouw de Our. Deze etappe is heel afwisselend en best pittig, de hoogteverschillen volgen elkaar snel op. Je moet nooit heel lang klimmen, maar het pad is soms smal en de ondergrond stenig en dat vergt wel de nodige concentratie. Wandelstokken zijn aan te raden als je een zware rugzak draagt. Af te raden bij hevige regen. Verder is het gewoon genieten tussen het groen en langs het water. Het stukje asfalt vanaf Dasburg Pont is lang maar wandelt dan weer vlot.